У податковій кажуть, що НАБУ збрехало про виявлення хабаря у затриманих інспекторів

У податковій кажуть, що НАБУ збрехало про виявлення хабаря у затриманих інспекторів

Детективам НАБУ ще при проведенні обшуку був наданий протокол обшуку, яким начебто знайдену ними суму було вилучено по кримінальному провадженню, яке знаходилося у слідчого податкової міліції

Перший заступник начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у місті Києві Георгій Некрилов спростував заяву НАБУ про те, що у одного з затриманих вчора податківців виявлена та вилучена значна сума грошових коштів, які є предметом хабара.

«Була оприлюднена інформація про те, що наче б то у службовому кабінеті одного з цих працівників виявлена та вилучена значна сума грошових коштів, які і є предметом хабара. Однак ця інформація спростовується, оскільки безпосередньо детективам НАБУ ще при проведенні обшуку був наданий протокол обшуку, яким цю суму було вилучено по кримінальному провадженню, яке знаходилося у слідчого податкової міліції. Тобто ці грошові кошти були речовими доказами і приєднані до матеріалів кримінального провадження», — повідомив Некрилов.

Окрім того, чиновник зазначив, що в кабінетах та в жилих приміщеннях за місцем проживання затриманих працівників предмету хабара виявлено не було. Триває службове розслідування.

Як повідомлялось, 27 липня детективи НАБУ спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіції України під процесуальним керівництвом прокурорів Спецвальної антикорупційної прокуратури в результаті серії обшуків затримали двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів міста Києва за підозрою в отриманні хабара. Під час проведення обшуків, окрім речових доказів у провадженні, у службовому кабінеті одного із затриманих виявлено та вилучено близько 1,7 млн грн, 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро та 270 тис. дол. Джерела походження коштів з’ясовуються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: