У проекті бюджету-2018 курс гривні до долара становить 29,3

У проекті бюджету-2018 курс гривні до долара становить 29,3

Данилюк зазначив, що відповідно до соцстандартів, документом передбачається встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року у розмірі 3 723 гривень

Проект бюджету на 2018 рік сформований виходячи з курсу 29,3 грн/дол.

Про це міністр фінансів Олександр Данилюк розповів в інтерв'ю Українським новинам.

«Зростання ВВП 3%, інфляція 7%. Ми підготували проект бюджету і подали його в Кабмін. Наразі з ним працюватимуть мої колеги, міністри. Ми вийдемо на фінальну редакцію 15-го вересня. Бюджет сформований виходячи з курсу 29,3 грн/дол.», - сказав міністр.

Він відзначив, що відповідно до соцстандартів, документом передбачається встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року у розмірі 3 723 гривень, прожитковий мінімум буде 1 700 гривень на 1 січня.

«Економіка наша відновлюється, тому доходи зростають. Бюджетна дисципліна - це дуже важливо. Дефіцит бюджету ми поступово знижуємо, як і планували. У 2018 передбачається дефіцит в 2,4%. У нас виходить, що доходи ростуть на 14%  порівняно з цим роком», - сказав Данилюк.

Крім того, міністр відзначив, що примарні 17 млрд грн від приватизації, які уряд вже кілька років закладає до бюджету, все так і не може отримати.

«Але у цьому є повне розуміння, що приватизації треба нарешті дати старт. До бюджету ми заклали 22 млрд гривень. І я дуже сподіваюся, що ми їх отримаємо», - додав Данилюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: