У Радбезі РФ вирішили, що від європейських санкцій Росію врятують дирижаблі

У Радбезі РФ вирішили, що від європейських санкцій Росію врятують дирижаблі
Фото dt.ua

Радбез Росії збирається витратити 220 мільярдів доларів на дирижаблі

Рада безпеки Росії представила транспортний проект вартістю 220-240 мільярдів доларів, який зв'яже Сибір і Арктику дирижаблями і допоможе позбутися санкцій, повідомляє «Комерсант».

Директор Московської школи економіки МДУ Олександр Некипелов і заступник секретаря Радбезу Володимир Назаров запропонували віце-прем'єру Аркадію Дворковичу розглянути проект транзитних коридорів «Єдина Євразія», який оцінюють в сотні мільярдів доларів. За їх задумом, транспортний проект зв'яже Євросоюз і Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

Некипелов і Назаров планують, що над «Єдиної Євразією» погодяться працювати американці і європейці, які заради цього проекту знімуть санкції з Росії. «Єдина Євразія» включає в себе створення семи мільйонів нових робочих місць, швидкісної залізниці, авіаційних хабів і злітних смуг. Але зараз в проекті детально описано тільки те, як дирижаблі під назвою «Атлант» будуть перевозити вантажі між Північним морським шляхом і Транссибірської магістраллю. На думку авторів ідеї, один дирижабль за 30 мільйонів доларів зможе замінити п'ять вертольотів Мі-8, які зараз використовують на Крайній Півночі.

Розробкою «атлантів» займається «Повітроплавний центр «Авгур», власник якого невідомий. За однією з версій, 62,5% компанії належать главі «Російського повітроплавного товариства» Станіславу Федорову. За іншою, «Авгур» має кілька власників, серед яких - кіпрська компанія «Еверфар Менеджмент Лімітед».

Експерт порталу Aviation Explorer Володимир Карноза заявив, що про комерційне використання дирижаблів мріють з моменту їх створення, але ще нікому не вдавалося втілити цю ідею в життя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: