У Раді планують збільшити градацію зарплат для бійців АТО та тиловиків

На засіданні комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони за участю керівництва Міноборони піднімалося питання про подальше підвищення грошового утримання

На засіданні Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони за участю керівництва Міноборони піднімалося питання про подальше підвищення грошового утримання військовослужбовців.

Про це в ефірі «5 каналу» народний депутат від фракції «Народний фронт» Дмитро Тимчук.

«Контрактники це дуже добре. У них є мотивація не тільки матеріальна, а й морально-психологічна. Тобто повинен рости, як мінімум бойовий дух української армії, і взагалі це є, але є ще один великий нюанс. Те що з початку 2016 року підвищили грошове забезпечення для військовослужбовців це чудово і це дуже правильне рішення. Але у нас сьогодні дуже невелика різниця у розмірі заробітної плати людей, які воюють в зоні АТО і контрактників, які несуть службу глибоко в тилу на однакових посадах. Відповідно людині заради тисячі гривень, не мають матеріальної мотивації рватися в зону АТО, якщо він служить біля будинку на «маминих пиріжках». Повинна бути градація і дуже відчутна», – зазначив Д.Тимчук.

Він нагадав, що місяць тому на засіданні комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони за участю керівництва Міноборони піднімалося питання про подальше підвищення грошового утримання. Міноборони рапортував, що в планах підвищувати грошове утримання. Було видвинуте прохання і воно знайшло повну підтримку, про те, щоб в першу чергу збільшити доплати тим, хто знаходиться в зоні бойових дій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: