У різних країнах світу пройшли масові акції протесту працівників Google

У різних країнах світу пройшли масові акції протесту працівників Google
Фото: twitter.com/GoogleWalkout

Протести почалися біля офісу Google в Токіо

Співробітники Google в різних містах світу вийшли на вулиці 1 листопада, виступаючи проти сексуальних домагань, гендерної нерівності та випадків расизму.

Про це повідомляється у Твіттері акції.

Протести почалися біля офісу Google в Токіо, потім пройшли в Сінгапурі, Хайфі, Цюріху, Лондоні, Дубліні, а також в Чикаго, Нью-Йорку та інших містах США, де є представництва компанії.

Слоган акції - «За реальні зміни!».

Протестуючі вимагають скасування процедури вирішення конфліктів, при якій звинувачення в домаганнях і дискримінації розслідують всередині компаній. Потерпілий в таких випадках не має права звернутися до суду.

Співробітники також зажадали усунути різницю в зарплатах жінок і чоловіків. Вони просять, щоб компанія оприлюднила прозорі дані про випадки домагань, а також створила систему для подачі анонімних скарг.

Приводом для протестів стала публікація, яка вийшла в The New York Times минулого тижня. У статті було написано про випадки домагань з боку топ-менеджерів компанії Google до підлеглих. За даними видання, засновник операційної системи Android Енді Рубін в 2013 році змусив співробітницю займатися з ним сексом.

Нагадаємо, в корпорації Google заявили, що за останні два роки через сексуальні домагання звільнили 48 співробітників, зокрема 13 топ-менеджерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: