У Росії користувачі Telegram подали колективний позов проти ФСБ

У Росії користувачі Telegram подали колективний позов проти ФСБ

Позов від імені 35 користувачів Telegram в Мещанський суд Москви подали юристи громадської організації

Користувачі Telegram попросили суд визнати незаконними дії ФСБ, які вимагають від керівництва послуги надавати ключі для розшифровки повідомлень.

Позов від імені 35 користувачів Telegram в Мещанський суд Москви подали юристи громадської організації «Роскомсвобода», повідомляє «Медуза».

Як зазначається в заяві позивача, дії ФСБ порушують права користувачів на недоторканність приватного життя.

Також, на думку позивачів, ці дії можуть привести до того, що необмежене коло осіб отримає доступ до конфіденційної інформації всіх користувачів Telegram.

ФСБ затвердила порядок збору ключів шифрування в інтернеті незабаром після прийняття «пакета Ярової». У 2017 році, після погроз блокування з боку Роскомнадзора, Telegram був включений до реєстру розповсюджувачів інформації. ФСБ зажадала від сервісу надати дані для декодування повідомлень всіх користувачів месенджера.

Після відмови керівництва Telegram співпрацювати з ФСБ суд оштрафував сервіс на 800 тисяч рублів. Мессенджер подав позов в Верховий суд з проханням скасувати наказ про порядок надання спецслужбі даних для дешифрування повідомлень. Позов буде розглянутий 20 березня.

Організація «Роскомсвобода» в грудні 2017 року оголосила про запуск громадської кампанії «Битва за Telegram», запропонувавши всім користувачам сервісу приєднатися до колективного позову проти ФСБ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: