У «Роскосмосі» розповіли про інцидент під час запуску ракети «Союз»

У «Роскосмосі» розповіли про інцидент під час запуску ракети «Союз»
Фото: Facebook «Роскосмосу»

Результати роботи комісії з розслідування причин аварії будуть відомі наприкінці жовтня

Аварія російської ракети «Союз-ФГ» пов’язана з зіткненням елементів при розділенні першого і другого ступенів носія. Про це повідомив в п'ятницю журналістам виконавчий директор «Роскосмосу» з пілотованих програм Сергій Крикальов.

«Остаточних версій немає, але зрозуміла безпосередня причина, пов'язана з тим, що сталося зіткнення одного з бічних елементів, який є частиною першого ступеня. При розділенні першого і другого ступенів відбулося зіткнення. Сталося відхилення від штатної траєкторії і, схоже, сталося руйнування нижньої частини другого ступеня. Ракета припинила нормальний політ, далі автоматика відпрацьована штатно», - сказав Крикальов, якого цитує ТАСС.

Він заявив, що результати роботи держкомісії з розслідування причин аварії будуть відомі наприкінці місяця.

«Комісія розпочала роботу вчора. До 20-х чисел жовтня вже повинні бути отримані результати. Перші елементи конструкції, знайдені в Казахстані, в степу, допомагатимуть аналізувати, що сталося. Після цього буде вжито необхідних заходів і будуть продовжені польоти», - повідомив Крикальов.

За його словами, всі польоти на ракетах цього класу повинні бути дозволені тільки після того, як будуть встановлені причини аварії.

Нагадаємо, 11 жовтня під час запуску в космос корабля «Союз МС-10» з новим екіпажем МКС сталася аварія, і була здійснена аварійна посадка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: