У Собчак прокоментували потрапляння кандидатки в президенти РФ до бази «Миротворця»

У Собчак прокоментували потрапляння кандидатки в президенти РФ до бази «Миротворця»
Ксенія Собчак
Фото: Інформатор

Штаб кандидата в президент РФ стверджує, що Ксенія Собчак не порушувала законів України

Ксенія Собчак їздила до Криму у 2014-му році в статусі журналіста і тоді ще не була ухвалена постанова українського Кабміну про порядок відвідування півострова. Про це в коментарі РИА Новости заявила представник штабу Собчак Ксенія Чудінова, коментуючи потрапляння свого шефа до бази українського сайту «Миротворець».

Постанову Кабінету міністрів «Про затвердження Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї» було прийнято 4 червня 2015 року. Водночас сама Собчак заявила, що досі не отримала відповіді від української влади на запит про відвідування Криму.

«Я надіслала всі документи багато днів тому до міграційної служби України, а також до посольства. Незважаючи на те, що вони заперечують отримання цього факту, ми надіслали це поштою офіційними листами. І відповіді ми не отримали», - сказала Собчак у суботу.

Внесення ж її імені до бази сайту «Миротворець» вона вважає дурістю. «Це чергова дурість, що її коментувати? Я спробувала зробити все за тією процедурою, яку Україна вважає правильною. Я заявила про те, що я їду з гуманітарною місією, а не з метою агітації, і постаралася це зробити за законом. Замість цього я отримала ось таку дивну відповідь», - сказала Собчак.

Як повідомлялося, Собчак внесли до бази даних сайту «Миротворець» за «свідоме порушення державних кордонів України» при поїздці до Криму в квітні 2014 року.

Нещодавно Ксенія Собчак заявила, що направила до Посольства України лист з проханням поїхати до анексованого Криму. У посольстві України повідомили, що ніяких звернень від Собчак не отримували.

Прес-секретар Собчак Ксенія Чудінова заявила, що кандидат у президенти планує здійснити поїздку в Крим до виборів і агітувати на півострові не буде. «Хотіли зустрітися з кримськими татарами і жителями Криму, щоб зрозуміти їхні проблеми, почути їх», - додала прес-секретар Собчак.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав візит кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак в анексований Крим «політичною шизофренією». Він додав, що для того, щоб поспілкуватися з кримськими татарами, треба приїхати до Києва та зустрітися з Меджлісом.

Водночас перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова не виключила, що Собчак зможе отримати дозвіл на в'їзд до Криму через материкову територію України, якщо особисто подасть документи до Державної міграційної служби.

18 березня – у четверту річницю офіційної анексії Криму – в Росії призначені чергові вибори президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: