У Туреччині заарештували голову місцевого відділення Amnesty International

У Туреччині заарештували голову місцевого відділення Amnesty International
Amnesty International

Amnesty International закликала владу Туреччини негайно звільнити свого співробітника

У вівторок, 6 червня, турецькі правоохоронці заарештували голову місцевого відділення міжнародної правозахисної організації Amnesty International Танера Кіліча. Анкара підозрює його у зв'язках із рухом критика президента Реджепа Таїпа Ердогана проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого влада Туреччини вважає ідеологом невдалого перевороту минулого літа.

Кіліча затримали у нього вдома в Ізмірі, повідомляється на сайті AI.

Правозахисники закидають Анкарі вибірковість правосуддя. «У Кіліча - значне резюме захисту саме тих прав і свобод, які турецька влада нині намагається розтоптати», - зазначив генеральний секретар AI Саліл Шетті. Він заявив, що переконливих доказів причетності Кіліча до «міжнародно визнаних злочинів» немає, а затримання не пов'язане з роботою у правозахисній організації.

Amnesty International закликала владу Туреччини негайно звільнити свого співробітника і також затриманих 22 правників та зняти обвинувачення проти них.

Нагадаємо, що після провалу путчу в Туреччині у липні минулого року в країні досі тривають масові арешти. Вони спрямовані, зокрема, проти представників громадянського суспільства та політичних опонентів нинішньої влади. Анкару через це регулярно критикують у ЄС та європейських державах, проте не поспішають вживати жорсткіших заходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: