У Відні картину Ренуара вкрав злодій з України

У Відні картину Ренуара вкрав злодій з України
26 листопада банда викрала коштовну картину французького імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара

Чоловік у 2005 році був засуджений за викрадення картини Івана Айвазовського з одного з українських музеїв

Нідерландські правоохоронці затримали в Амстердамі одного з трьох підозрюваних у викраденні цінної картини Ренуара з будівлі аукціонного дому Dorotheum у столиці Австрії.

Наразі затриманий — 59-річний громадянин України, раніше судимий за скоєння схожого злочину в Україні – знаходиться під вартою у Відні, повідомляє Укрінформ.

За даними представника земельного суду Відня, підозрюваний був затриманий в Амстердамі в середині грудня 2018 року, 28 грудня він був переданий до Відня і зараз йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляють австрійські ЗМІ, чоловік, вочевидь, спеціалізується на викраденні витворів мистецтв та вже має схожу судимість: у 2005 році він був засуджений в Україні за викрадення картини Івана Айвазовського з одного з українських музеїв.

Під час затримання в амстердамському готелі також було виявлено сумку, в якій, відповідно до даних з камер спостереження аукціонного будинку, і була винесена картина. Розшуки двох співучасників злочину тривають. Потенційний покупець викраденої картини може знаходитися у Північній Європі.

26 листопада 2018 року банда із щонайменше трьох осіб викрала з будівлі аукціонного дому Dorotheum у Відні коштовну картину французького імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара орієнтовною вартістю близько 120-160 тис. євро.

Як зафільмували камери аукціонного дому, троє чоловіків зайшли до Dorotheum та цілеспрямовано пішли на другий поверх, де була розміщена картина Ренуара в рамках запланованого на наступні дні аукціону. Зловмисники вирізали полотно 1895 року розміром 27 на 40 см прямо з рами, після чого залишили різними виходами будівлю. Крадіжка була виявлена працівником аукціонного дому пізніше.

До слова, кількість шапок, які кандидат у президенти Шевченко нагріб у Давосі, сьогодні зросла.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: