У Запорізькій області в оздоровчому комплексі отруїлися 30 відпочивальників

У Запорізькій області в оздоровчому комплексі отруїлися 30 відпочивальників

Випадки захворювання були зареєстровані в 13 загонах із 19

В оздоровчому комплексі «Маяк» у Запорізькій області зафіксований спалах гострої кишкової інфекції серед відпочивальників.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що 14 червня за медичною допомогою зі скаргами на розлад шлунку звернулося 30 осіб, у тому числі 28 дітей.

«Стан хворих, які зверталися за медичною допомогою був легкого та середнього ступеню важкості. Випадки захворювання дітей зареєстровані в 13 загонах із 19 (від одного до чотирьох хворих дітей у кожному)», - говориться у повідомленні.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області проводять санітарно-епідеміологічне розслідування та обстеження закладу.

При обстеженні було встановлено ряд порушень вимог санітарного законодавства: зокрема, повідомляється, що у закладі не створені умови для дотримання правил особистої гігієни дітей та персоналу (відсутнє проточне гаряче водопостачання для миття рук дітей).

Для проведення лабораторних досліджень було відібрано 70 змивів з зовнішнього середовища, 18 добових проб харчових продуктів, 5 проб питної води.

Проведення комплексу протиепідемічних заходів триває.

Нагадаємо, на Житомирщині двоє підлітків померли в результаті отруєння невідомою речовиною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: