У Зеленського пояснили позицію щодо надлишкового майна Міноборони

У Зеленського пояснили позицію щодо надлишкового майна Міноборони
Іван Апаршин

На балансі Міністерства оборони дуже багато надлишкових земель

На сьогодні на балансі Міністерства оборони України перебуває загалом 530 тис. гектарів земель із яких приблизно 270 тис. га є надлишковими.

Таку думку в ефірі програми на Громадському висловив радник новообраного президента України Володимира Зеленського з питань безпеки та оборони Іван Апаршин.

«Вношу ясність, я ніколи, на жодному ефірі не говорив про продаж надлишкового військового майна. Я казав, що на сьогоднішній день на балансі Міністерства оборони дуже багато надлишкових земель. Всього 530 тисяч гектарів, 270 десь приблизно надлишкових. Вони на сьогодні всі включені в переліки надлишкового військового майна», — заявив Апаршин.

Водночас, радник Зеленського виступив проти того, щоб Міноборони було причетне до реалізації цих земель.

«Усі ці землі беремо і передаємо Фонду державного майна проводимо там переоблік. Я вам гарантую, там половини земель уже немає… Коли я був в Кабміні, ми ініціювали, щоби усі державні підприємства, які займаються лісами, а в міністерстві оборони дуже багато лісів, які займаються комерцією, передати державному агентству. Є постанова Кабміну, але вона до сьогоднішнього дня не виконується. Так от, все це майно треба взяти, передати державним установам, які уповноважені на управління державним майном, це ж не означає комусь там передати, провести переоблік, переоцінку. На зазначену суму, а якщо вдасться, провести оцінку не залишкової вартості, а комерційної вартості, під гарантії уряду отримати кредит. 50% цього кредиту спрямувати на озброєння, 50% спрямувати на квартири для військовослужбовців», — наголосив він.

Раніше Апаршин заявляв, що за п'ять років український військовослужбовець отримуватиме від однієї тисячі євро і вище.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: