Угорський посол вимагає від України не скасовувати скандальний мовний закон

Угорський посол вимагає від України не скасовувати скандальний мовний закон
Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень

Ерно Кешкень заявив, що потрібно лишити мовний закон Ківалова - Колесніченка

Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень виступив за збереження в Україні мовного закону Ківалова - Колесніченка. Таку заяву він зробив на круглому столі «Угорський чинник у внутрішній політиці України».

«Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень виступив з антиукраїнськими заявами на круглому столі «Угорський чинник у внутрішній політиці України», організованому Національним інститутом стратегічних досліджень», - повідомив на своїй сторінці в Facebook президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук.

Понамарчук процитував угорського посла: «Надо оставіть закон о язиках (закон Ківалова - Колесніченка. – Ред.) тот, что єсть».

Як відомо, Угорщина належить до кількох країн-членів Євросоюзу, уряди яких прихильно ставляться до Росії і прагнуть скасування санкцій ЄС, запроваджених через агресію Москви проти України, і без припинення цієї агресії.

Нагадаємо також, що раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував Україні обговорити підписання угоди про подвійне громадянство для угорців, що мешкають в Україні.

Закон Ківалова - Колесніченка встановлює, що державною мовою є українська мова, але істотно розширює використання регіональних мов, якщо кількість носіїв цих мов не менше 10% населення певного регіону, а в окремих випадках й менше 10%. Зокрема, частина 7 статті 7 закону зобов'язує розвивати та використовувати регіональну мову на території, де вона існує. По суті, цей закон є русифікаторським і знищує українську мову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: