Україна добровільно внесла $400 тисяч до бюджету Ради Європи

Україна добровільно внесла $400 тисяч до бюджету Ради Європи
Рада Європи

Україна зробила добровільний внесок на додаток до своїх обов’язкових платежів до бюджету

Україна завершила процес здійснення добровільного внеску до бюджету Ради Європи. Всього було передано $400 тисяч доларів.

Про це повідомляє постійне представництво України при Раді Європи на своїй сторінці в Facebook.

Як наголосили у представництві, фінансове становище Ради Європи погіршлось після відмови Росії платити внески до бюджету в 2017 році. Шляхом фінансового шантажу Кремль намагається домогтися повернення російської делегації в ПАРЄ.

«Цей крок поставив організацію в особливо скрутне становище, оскільки протягом останнього десятиліття бюджет Ради Європи формувався в умовах скорочення бюджетних видатків у більшості держав-членів. За цих умов уряд України вирішив фінансово підтримати Раду Європи. Ми зробили добровільний внесок на додаток до своїх обов’язкових платежів до бюджету», - повідомляє українське представництво.

Кошти призначені для використання в таких напрямках, як функціонування ЄСПЛ, боротьба з корупцією, боротьба з расизмом і нетерпимістю, запобігання тортурам, захист меншин, інтеграція кочовиків у суспільство, зрівняння прав чоловіків і жінок, захист безпеки журналістів та захист культурної спадщини.

«У найскладніший період сучасної історії України ми стали отримувачем допомоги з боку Ради Європи. Я радий, що сьогодні Україна стала донором такої допомоги. Це акт солідарності України з Радою Європи у темні для організації часи, коли її здатність захищати власні цінності та принципи випробовують на міцність», - заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: