Україна направила РФ черговий лист-нагадування про видачу Сенцова, Афанасьєва і Солошенка

Україна направила РФ черговий лист-нагадування про видачу Сенцова, Афанасьєва і Солошенка

Мін'юст просить РФ надати хоча б попередню відповідь щодо рішення

Міністерство юстиції України повторно направило лист-нагадування до Мін'юсту Росії щодо видачі українських громадян Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка. Про це повідомив сьогодні журналістам міністр юстиції Павло Петренко.
«Лист-нагадування вже був. І ми повторно до них звернулися, тому що зараз по процедурах, які відбуваються в Російській Федерації, вони мають передати матеріали щодо Сенцова і Афанасьєва (також йдеться і про Солошенка. – Ред.) до їх суду для прийняття рішення щодо видачі», - сказав він.
«Я дав доручення, щоб ми направили черговий лист-нагадування тій стороні, щоб вони надали нам хоча б попередню відповідь щодо їх вирішення. І ми очікуємо інформації», - повідомив міністр.
«Поки що ситуація полягає в тому, що російська сторона перебуває в процесі прийняття рішення в рамках нашого запиту щодо передання її (Савченко. – Ред.) за Конвенцією про передання засуджених», - розповів міністр.
«Щодо дипломатичних переговорів у мене інформації немає. Вони відбуваються паралельно», - додав він.
Міністр нагадав, що, окрім юридичного процесу, який запустив Мін'юст, є також паралельні дипломатичні переговори. «І вони, звичайно, ведуться в конфіденційному режимі для того, щоб не зашкодити процесові повернення нашої Надії на територію України», - сказав Петренко.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: