Україна піднялася на чотири пункти у рейтингу Doing Business

Україна піднялася на чотири пункти у рейтингу Doing Business
Підвищення у рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business

Україна 76-та в рейтингу Doing Business

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна піднялася на чотири сходинки вгору в авторитетному рейтингу Світового банку Doing Business і посідає 76 місце серед 190 країн.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Україна піднялася ще на чотири позиції у щорічному рейтингу Doing Business. Тепер ми 76-ті серед 190 країн. Продовжуємо реформувати країну».

Прес-секретар президента Святослав Цеголко зазначив: «Україна 76-та в рейтингу Doing Business. Минулоріч була 80-ю. У 2014 на 112-му місці».

Рейтинг Doing Business - щорічне дослідження групи Світового банку, що оцінює в 189 країнах простоту здійснення підприємницької діяльності на основі 11 індикаторів. Доповідь присвячена оцінці нормативних актів, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, і порядку їх застосування на практиці. 

Як повідомлялося, Україна в 2016 році піднялася на 3 пункти в рейтингу Doing Business – до 80-го місця з 83-го. Найбільший прогрес Україна показала на спрощення відкриття бізнесу (20-е місце зі 190-го), найменший – у сфері боротьби з корупцією (140-е місце зі 190-го).

Раніше в уряді планували, що цього року Україна може увійти до ТОП-50 рейтингу Doing Business, а в 2018 році – в ТОП-20. Однак для цього необхідно прийняти більше 30 законопроектів, частина з яких вже зареєстровані у парламенті, а частина має бути затверджена урядом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: