Україна припинила подання води на непідконтрольну частину Луганщини

Україна припинила подання води на непідконтрольну частину Луганщини
Водопостачання

Існує єдиний шлях поновлення водопостачання: та сторона повинна почати сплачувати за поставлену воду, заявили в Луганській ОДА

У четвер, 1 грудня, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» знеструмило агрегати Петровської насосної станції 2-го підйому, якими здійснювалося подання води на територію ОРЛО (у напрямку Луганська), у зв'язку із заборгованістю КП «Попаснянський районний водоканал» за спожиту електричну енергію. Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.
За даними Луганської ОДА, КП «Попаснянський районний водоканал» є постачальником води для 80 тис. жителів області, які проживають на контрольованій українською владою території, та для близько 1,2 млн жителів Луганщини – на тимчасово окупованих територіях.

«Тобто понад 90% видобутої води підприємство постачає на тимчасово окуповану територію, але оплату за це не отримує! Внаслідок чого КП «Попаснянський районний водоканал» не має можливості розраховуватися за енергоносії, сплачувати заробітну плату, закуповувати витратні матеріали», – зазначає прес-служба Луганської ОДА.


Облдержадміністрація протягом 2015-2016 років виділяла кошти на підтримку КП «Попаснянський районний водоканал» в обсязі 74,5 млн грн, але на сьогодні коштів з обласного бюджету для компенсації підприємству витрат за спожиту електричну енергію не вистачає.
Враховуючи надзвичайну ситуацію із забезпеченням питною водою у регіоні, Міжнародний комітет Червоного Хреста оплатив рахунки за електроенергію в розмірі 13,9 млн грн та планує оплатити залишок за листопад 2016 року.
«На сьогодні заборгованість КП «Попаснянський районний водоканал» перед ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» за спожиту електричну енергію становить близько 124 млн грн. Виходячи з наявної заборгованості, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» 1 грудня 2016 року знеструмило агрегати Петровської насосної станції 2-го підйому, якими здійснювалося подання води на територію ОРЛО (у напрямку Луганська) близько 10 тис. м3 на добу», – повідомила прес-служба.
«Існує єдиний шлях поновлення водопостачання: та сторона повинна почати сплачувати за поставлену воду, яку було надано на непідконтрольну українській владі територію в повному обсязі. Така позиція абсолютна безвідповідальна саме перед луганчанами, які проживають там. Особи, що взяли на себе відповідальність за життя наших громадян на окупованих територіях, піддають їх небезпеці залишити без води у зимовий період. Починайте якомога скоріше виконувати умови договору, де прописано механізм сплати», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц, коментуючи ситуацію навколо водопостачання КП «Попаснянський районний водоканал».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: