Україна та Румунія домовилися про співпрацю на транскордонних водах

Україна та Румунія домовилися про співпрацю на транскордонних водах

Україна і Румунія підписали Протокол про співробітництво

Україна і Румунія підписали Протокол про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах.

Протоколом передбачено подальшу тісну і злагоджена співпраця України і Румунії на транскордонних водних об’єктах.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Сторонами відмічено, що щорічно проводяться огляди протипаводкових споруд на обох берегах на спільних ділянках річки Тиса, Прут та Сірет та річки Дунай. Гідротехнічні споруди знаходяться в робочому стані.

За результатами роботи уповноважені вирішили завершити актуалізацію Регламентів у рамках двостороннього співробітництва, беручи до уваги автоматизовані станції, які побудовані в рамках проекту EAST AVERT, і представити їх на затвердження під час наступної наради.

Разом з тим, українська сторона звернулася до румунської сторони з проханням розглянути і узгодити комплексну схему стабілізації русла річки Тиса на українсько-румунській прикордонній ділянці річки. Спільно було вирішено організувати в першій половині 2018 року робочу зустріч на рівні експертів робочої групи з проблем Тиси і обговорити зазначену схему, яка була передана українською стороною з урахуванням гідрологічних змін та реалізованих робіт в 2010-2017 роках.

Разом з тим були затверджені обсяги алювіальних відкладень на прикордонних ділянках річок Тиса, Прут та Сірет віддалених обома сторонами.

Також було встановлено термін в 30 днів для відповіді на технічні документації, які передаються на рівні двостороннього співробітництва. Спільно розробити зміст типової технічної документації, яка передається для аналізу і узгодження, взаємно інформувати про хід реалізації спільних проектів в галузі водного господарства, які фінансуються в рамках європейських програм транскордонного співробітництва тощо. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: