Україна у вівторок оприлюднить новий проект резолюції щодо прав людини в окупованому Криму

Україна у вівторок оприлюднить новий проект резолюції щодо прав людини в окупованому Криму
Фото: Павло Клімкін (yes-ukraine.org)

Резолюція має засудити дії Росії щодо не допуску міжнародних і гуманітарних організацій до окупованого Криму

Україна у вівторок 31 жовтня оприлюднить проект резолюції щодо стану з правами людини в окупованому Криму. Про це під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Завтра буде оприлюднений новий, дуже жорсткий проект резолюції щодо стану з правами людини на території окупованого Криму. Ця резолюція має засудити дії Росії щодо не допуску міжнародних і гуманітарних організацій до окупованого Криму та закликати РФ виконувати умови Міжнародного Суду ООН у Празі», – повідомив Клімкін.

За його словами, з просуванням цієї резолюції можуть виникнути складнощі. Він зазначив, що низка країн в Нью-Йорку підтримали ініціативу, але висловило думку, що питання порушень прав людини має обговорюватись на Женевському майданчику.

«Тому наша резолюція має абсолютно нові положення», - зазначив він.

Такими вимогами, за словами міністра, є вимога до Росії виконати попередні рішення верховного суду ООН і надати доступ до території окупованого Криму для міжнародних організацій.

Також за його словами, Росія всіляко намагається маніпулювати цим питанням.

«Тому ми бачимо необхідність в дуже простих, але чітких формулюваннях резолюції, без будь-якої дипломатії», - підкреслив Клімкін.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: