Україна в Мінську запропонує два варіанти звільнення заручників

Україна в Мінську запропонує два варіанти звільнення заручників
Останній обмін полонених українців на затриманих росіян відбувся 27 грудня 2017 року 

Марчук розповів про два варіанти обміну полонених українців на затриманих росіян

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 19 грудня українська сторона знову пропонуватиме варіанти звільнення ув'язнених і полонених до 27 грудня за формулою 23 на 23 і 66 на 19.

Про це заявив у виступі на презентації аналітичного дослідження щодо кращих практик протидії підривній діяльності Росії проти України представник України у ТКГ на Мінських переговорах Євген Марчук, повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні готовий варіант обміну 27 грудня за формулою 23 на 23 і 66 на 19. Ми це офіційно запропонували на засіданні 4 грудня. Не погоджується Росія. Ми знову будемо вносити (цю пропозицію - ред.) 19 грудня, коли буде 101-й раунд переговорів у Мінську, останній у цьому році», - сказав Марчук.

Він додав, що також офіційно запропонував провести окреме засідання, на якому по кожному пункту проаналізувати мінські документи.

«Візьмемо кожен з них. Ви там нас звинувачуєте – давайте обговоримо. У нас є пропозиції – давайте обговоримо», - зазначив Марчук.

У цьому контексті він нагадав, що патрулі ОБСЄ протягом чотирьох років не мають доступу до певних регіонів, щоб проконтролювати відведення звідти важких озброєнь, не створено зону безпеки вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, окрім того, лінія зіткнення де-факто наполовину не збігається з погодженою всіма сторонами, які підписали Мінські домовленості.

На переконання Марчука, це свідчить про те, що Україна має достатній інформаційний ресурс по Мінському процесу, який треба активно використовувати і доводити до впливових фігур на Заході, «щоб було розуміння, що реально відбувається на сході України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: