Україна в Радбезі ООН закликає дослідити, які держави допомагають ядерній програмі КНДР

Україна в Радбезі ООН закликає дослідити, які держави допомагають ядерній програмі КНДР

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Фото Олега Ніколенка, першого секретаря Постійного представництва України в ООН

Україна як держава, яка добровільно позбулася ядерного арсеналу, розглядає нещодавнє ядерне випробування в КНДР як безвідповідальну і небезпечну провокацію

Україна закликає Радбез ООН провести дослідження можливої іноземної допомоги ядерній і ракетній програмам КНДР.  Про це у понеділок заявив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого ядерному випробуванню в КНДР 3 вересня.

Про це «Главкому» повідомили в офісі Постійного представництва України в Радбезі ООН.

«З метою зміцнення режиму нерозповсюдження ядерної зброї закликаємо Раду Безпеки ООН провести детальне експертне дослідження розвитку північнокорейської ядерної та ракетної програм у контексті виявлення можливої іноземної допомоги Пхеньяну в цій сфері», - зазначив Єльченко.

Він також додав, що Україна як держава, яка добровільно позбулася ядерного арсеналу, розглядає нещодавнє ядерне випробування в КНДР як безвідповідальну і небезпечну провокацію. Постпред України закликав Пхеньян утриматися від демонстрації сили і відновити конструктивний діалог з міжнародною спільнотою для повної ліквідації своїх незаконних ядерних і ракетних програм.

Єльченко також зазначив, що для ефективної та комплексної протидії ядерній загрозі на Корейському півострові існує гостра необхідність в розробці нових, більш жорстких санкційних заходів. 

Як відомо, сьогодні у США триває екстрене засідання Радбезу ООН через нові ядерні випробування КНДР.

Раніше стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Японія дипломатичними каналами направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв'язку з проведеним в неділю новим ядерним випробуванням

Його було здійснено після повідомлення про те, що Північна Корея розробила водневу бомбу, яку може бути використано як боєголовку для нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР).

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступили за жорсткіші санкції проти Північної Кореї.

Міністерство фінансів США вже працює над новим пакетом економічних санкцій відносно КНДР.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: