Українці їдять більше риби і фруктів та менше картоплі і хліба у порівнянні з 2017 роком

Українці їдять більше риби і фруктів та менше картоплі і хліба у порівнянні з 2017 роком
За даними статистичного відомства, збільшилося споживання в домогосподарствах риби та рибопродуктів - на 8%, фруктів, ягід, горіхів, винограду - на 3%, м’яса та м’ясопродуктів - на 2%

На одного українця припадає майже 5 кг м'яса і м'ясопродуктів і приблизно стільки ж картоплі на місяць

У структурі домашнього харчування I півріччі 2018 року в порівнянні аналогічним періодом минулого року відбулися певні зміни. Про це повідомляє Державна служба статистики.

За даними статистичного відомства, збільшилося споживання в домогосподарствах риби та рибопродуктів - на 8%, фруктів, ягід, горіхів, винограду - на 3%, м’яса та м’ясопродуктів - на 2%.

У той же час скоротилося споживання картоплі - на 3%, хліба і хлібних продуктів та молока і молочних продуктів - по 1%.

Залишилося на рівні січня-червня 2017 року споживання яєць, олії та інших рослинних жирів, цукру, а також овочів і баштанних.

Як повідомлялося, за даними Держстату середньомісячні загальні доходи одного домогосподарства у І півріччі 2018 року склали 9249 грн.

Домогосподарства в другому кварталі 2018 року витрачали на продовольчі товари і харчування поза домом 52,9% своїх видатків. 22,7% видатків українців пішло на непродовольчі товари, 13,8% - на оплату послуг (включно з послугами ЖКГ), 2,9% на особисте підсобне господарство, 7,7% - інші витрати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: