Українці видали перший у світі туристичний путівник, написаний шрифтом Брайля

Українці видали перший у світі туристичний путівник, написаний шрифтом Брайля
Фото: «Воинські новини»

Незрячі відтепер зможуть «відчути», як виглядають культурні пам’ятки стародавнього Луцька

В обласному центрі Волині презентували перший туристичний путівник рельєфно-крапковим шрифтом Брайля «Луцьк. Прогулянки містом», — повідомляє 5 канал.

Спеціалізоване видання накладом у 30 примірників видрукували за ініціативи місцевої громадської організації для незрячих. Їхній проект став переможцем конкурсу від міської ради й отримав фінансування – 50 тисяч гривень.

Як зазначає ЗМІ, у путівнику є чи не усі цікавинки Луцька. Деякі з них навіть виконані за допомогою рельєфно-графічних зображень. Видання розійдуться по Україні: в інклюзивні школи, інтернати для незрячих, бібліотеки та громадські організації, що опікуються людьми з вадами зору.

«Люди, які не володіють шрифтом Брайля, або люди, які просто люблять слухати аудіокнижки, зможуть отримати цю саму книжку, навіть у трошки збільшеному варіанті. Послухати її на своїх комп'ютерах, плеєрах, гаджетах», — каже голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

«Тут у нас намальована велика синагога, збудована у XVII столітті. Книжок по Брайлю немає, і малюнків теж мало, а я з народження не бачу. Звичайно, відчуваю це все вперше», — ділиться враженнями незряча Валентина Мельник.

У грудні путівник мають озвучити, і його можна буде завантажити у якості аудіокниги.

 


 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: