Українцям пояснили, як працюватиме пропонована урядом накопичувальна пенсійна система

Українцям пояснили, як працюватиме пропонована урядом накопичувальна пенсійна система

Накопичувальна пенсійна система включає 22%, які сплачує роботодавець, і 2% з липня 2017 року, які громадянин відправлятиме на накопичення

З липня 2017 року пропонується відправляти особою поступово від 2 до 5% на накопичення для виплати пенсій до тих 22%, які сплачує роботодавець.

Про це в ефірі «5 каналу» в ході телемарафону «Україна понад усе» заявила голова громадської ради при Пенсійному фонді України Галина Третьякова.

«У нас було біля 40% єдиний соціальний внесок, трішечки більше в 2015 році, ми його зменшили і він поділявся: 38% сплачував роботодавець і 2 з чимось відсотки сплачували ми самі. І відповідно державні службовці сплачували більше, ніж 2%. Нас звільнили, як осіб, від сплати єдиного соціального внеску. Те, що стосується роботодавця, то їм єдиний соціальний внесок зменшили до 22%», – зазначила вона.

Третьякова додала: «Тепер пропонується оцим законопроектом (№4608 – запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення – 5.ua), щоб це наше звільнення 2%, щоб ми з липня 2017 року 2%, потім 3, потім 4, а потім 5% кожен рік, ми відправляли на накопичення до тих 22%, які сплачує роботодавець».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: