Українське питання досі відсутнє в порядку засідань МВФ

Українське питання досі відсутнє в порядку засідань МВФ

Немає точної дати, коли рада директорів проведе засідання по завершенні перегляду програми EFF

Питання подальшого фінансування України в рамках програми EFF, як і раніше, відсутнє в порядку засідань ради директорів Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив офіційний представник Фонду Вільям Мюррей під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.
«Ми очікуємо, що питання стосовно України буде розглянуте радою директорів через деякий час... Але у нас немає точної дати, коли рада директорів проведе засідання по завершенні перегляду програми EFF. Це буде після щорічних канікул ради», - сказав він.
При цьому Мюррей повідомив, що щорічні канікули ради директорів Фонду в цьому році заплановані в перші два тижні серпня, тому засідання щодо України можливе тільки в другій половині місяця або в вересні.
Він ще раз зазначив, що нині рішення про конкретну дату немає.
Нагадаємо, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,11 млрд за поточним курсом) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).
Україна змогла отримати лише перші два транші. Частина першого в розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно став Нацбанк.
Національний банк України (НБУ) сподівається на отримання чергового транша кредиту МВФ у рамках програми EFF в кінці серпня 2016 року.
До кінця року НБУ очікує отримати два кредитних траншу МВФ загальним обсягом $2,7 млрд.
Раніше, в поточному місяці, міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв про можливе отримання Україною до кінця року трьох кредитних траншів МВФ загальним обсягом $4,3 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: