Українське посольство готує угорсько-український бізнес-форум у Дебрецені

Українське посольство готує угорсько-український бізнес-форум у Дебрецені

Посол України в Угорщині назвала своїм приоритетом в роботі збільшення українсько-угорських бізнес-проектів

Посол України в Угорщині Любов Непоп в інтерв’ю «Главкому» розповіла, що наше дипломатичне представництво невдовзі проведе угорсько-український бізнес-форум.
«У інтерв’ю вашому виданню Посол Кешкень розповідав про бізнес-форум, який планується провести у Харкові восени. Ми, зі свого боку, в посольстві працюємо над тим, щоб аналогічний форум провести у місті Дебрецен. Важливий елемент наших двосторонніх відносин – це розвиток міжгалузевого співробітництва, контакти між торговельними спілками, палатами. Один з найважливіших сегментів – це сільське господарство. Нещодавно наш міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий запросив до України міністра сільського господарства Угорщини. Думаю, цей візит мав би дуже велике значення для пошуку спільних проектів», - повідомила дипломат.
Вона підкреслила, що основна ціль такої роботи – збільшення робочих місць, спільних українсько-угорських бізнес-проектів, інвестицій. «Це і мій пріоритет у роботі в Угорщині», - наголосила вона.
«Якщо подивитися на двосторонню торгівлю 2015-го року, то в порівнянні з попереднім роком наш товарообіг зменшився на 17% і загалом склав приблизно 2,5 мільярди доларів США. Таке зменшення відбулося в основному через падіння українського експорту фактично на 40%. В той час як імпорт мав невеличке зростання, на 6%. Якщо говорити про те, що ми спостерігаємо з початку цього року, то негативна тенденція зменшення показників товарообігу, на жаль, зберігається. В той же час є зростання українського експорту на 28%, а от імпорт товарів з Угорщини впав на 56% в порівнянні з попереднім аналогічним періодом», - повідомила Любов Непоп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: