Україну накриють сильні грози і град: прогноз погоди на 4 травня

Україну накриють сильні грози і град: прогноз погоди на 4 травня
Синоптик Наталія Діденко попередила про грозу з градом 4 травня

Упродовж тижня на українців чекають дощі та небезпечні пориви вітру

Упродовж тижня на українців чекають дощі та небезпечні пориви вітру, тому краще підготуватися до негоди і не поспішати ховати теплий одяг.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко.

«Повітря так напилося вологи за вихідні, що важко буде його втримувати у хмарах. Тобто, практично повсюди в Україні 4-го травня короткочасні дощі, грози, місцями можливий град і при грозах шквалисте посилення вітру. Тому, як тільки починається гроза, не легковажте, перечекайте десь в затишку», - написала вона.

Найсухіша і стабільна погода очікується в західних областях. Однак температура залишиться на рівні 5-11 градусів вдень. Крім цього, Діденко попередила про сильні пориви вітру, які можуть бути небезпечні для здоров'я або майна громадян.

У західних областях дощів 4-го травня буде найменше, а прояснень найбільше. І, до речі, температура повітря на Заході України сьогодні очікується найнижчою, вдень +10+16 градусів, а в Карпатах +5+11 градусів. Плюс - сильний вітер.

У більшості областей України повітря в понеділок прогріється до +17+24 градусів.

ukraine_110

Вітер з південно-східного поступово переходитиме на північно-західний, бо вже у вівторок похолодає на значній частині території України.

У Києві 4-го травня буде вогко та тепло. Очікуються короткочасні дощі, грози, є ймовірність граду та рвучкого вітру при грозах.

«Обходьте старі гіллясті дерева і краще намотайте сто раз навколо свого райончик, але припаркуйте машину в безпечне місце», - додала Діденко.

У вівторок-середу в Києві похолодає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: