Умеров розповів, як сьогодні вшанують пам’ять жертв депортації кримських татар

Умеров розповів, як сьогодні вшанують пам’ять жертв депортації кримських татар
Цього року кримські татари не будуть влаштовувати великий мітинг до Дня пам'яті жертв депортації, але на місцях будуть проведені різні жалобні заходи. Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

«У минулому році ми подавали заяву на площу в Сімферополі, отримали відмову. В цьому році навіть не стали подавати заяву, тому що точно знаємо, що отримаємо відмову», - сказав він.
За його словами, в цьому році заходи будуть проводитися залежно від можливостей місцевих і регіональних меджлісів. «Тобто в містах, районах і селах Криму заходи будуть: обов'язково будуть молебні в мечетях, обов'язково люди будуть збиратися біля пам'ятних знаків – це меморіальні дошки, закладні камені, пам'ятники», – розповів Умеров.
Він передбачає, судячи з минулого року, що на офіційні акції окупаційної влади за рознарядками вийдуть близько 2-3 тисяч людей.
«Там черговий склад приблизно такий: всі держслужбовці, всі працівники бюджетної сфери, всі співробітники культури, школярі, студенти, бізнес, який є дуже залежним від влади разом зі своїми співробітниками», – зауважив заступник голови Меджлісу.
Нагадаємо, що сьогодні, 18 травня, в Україні День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: