Уряд очікує ухвалення Держбюджету на 2019 рік до 1 грудня

Уряд очікує ухвалення Держбюджету на 2019 рік до 1 грудня

Ухвалення збалансованого бюджету на 2019 рік є ключовою умовою Міжнародного валютного фонду для затвердження нової програми співпраці з Україною

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що сподівається, що Верховна Рада України ухвалить закон про державний бюджет на 2019 рік до 1 грудня 2018 року. Про це Гройсман повідомив під час засідання уряду 24 жовтня.

«Зараз законопроект допрацьовується до другого читання разом з українським парламентом. Я сподіваюсь на те, і необхідно так зробити, щоб до 1 грудня Україна отримала збалансований, реалістичний бюджет», — повідомив прем’єр.

Зазначимо, що ухвалення збалансованого бюджету на 2019 рік наразі є ключовою умовою Міжнародного валютного фонду для затвердження нової програми співпраці.

Нагадаємо, що проект закону про державний бюджет на 2019 рік парламент схвалив у першому читанні 18 жовтня. Під час ухвалення законопроекту про державний бюджет на 2019 рік депутати внесли до проекту 922 поправки.

Нова програма stand-by МВФ замінить розпочату урядом та фондом програму EFF, загальний обсяг якої мав становити близько 17 мільярдів доларів. Проте через відсутність повноцінної співпраці між українським урядом та МВФ, за 3 роки програми Україна отримала лише близько половини запланованого фінансування.

Програма Stand-by є короткостроковою (не більше 3 років) та призначена для подолання дефіциту коштів у короткостроковій перспективі. Її запланований обсяг становитиме 3,9 мільярда доларів, а термін складе 14 місяців.

19 жовтня у МВФ повідомили, що попередньо погодили нову кредитну програму для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: