Слова і справи Гройсмана: скільки доріг у країні залатано з весни (документ)

Слова і справи Гройсмана: скільки доріг у країні залатано з весни (документ)
Володимир Гройсман інспектує ремонт доріг. Фото "Укрінформ"

У Державному агентстві автомобільних доріг України нарікають на відсутність достатнього фінансування

На 1 серпня ямковістю залишається уражено 6,4 млн кв. м українських доріг, які підрядні організації почали ремонтувати одразу після зими (з початку року облікувалося 12,5 млн кв. м ямковості - «Главком«).

Про це повідомив виконувач обов’язків заступника «Укравтодору» Олександр Харченко у відповіді на запит «Главкому».

Він зазначив, що наразі полатано 4,5 млн кв. м доріг державного значення і 1,6 млн кв. м – місцевого.

Разом з тим, посадовець нарікає на відсутність достатнього фінансування.

«Мінімальна потреба на дрібний ремонт та експлуатаційне утримання становить 9,8 млрд грн на рік при наявному фінансуванні у поточному році 4,4 млрд грн», - зазначив Харченко.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Також в «Укравтодорі» назвали структурні підрозділи, що демонструють низькі темпи виконання ремонтних робіт. За піврічною звітністю менше 50% плану виконали Служби автомобільних доріг Запорізької, Київської, Миколаївської та Сумської областей.

Крім цього, Харченко сказав, що досі в Україні не асфальтованими залишаються 39,2 тис. км доріг, у тому числі 3,6 тис. км ґрунтових доріг.

Як повідомляв «Главком», у березні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд забезпечив достатнє фінансування для старту дорожніх робіт.

«Я звертаю увагу міністра інфраструктури на необхідність починати роботи зі зруйнованих доріг. У нас 95% доріг зруйновані. І не треба зараз говорити, що грошей на це немає. Гроші є. У нас є вже 14 млрд грн», – сказав Гройсман на засіданні уряду.

Під час травневого візиту на Львівщину прем'єр вкотре запевнив, що ремонт доріг є пріорітетним для його уряду.

«Дороги в Україні перебувають сьогодні у надзвичайно незадовільному стані, але з такими темпами, як зараз, ми наведемо порядок за п'ять років. Вже другий рік поспіль уряд доводить – навести порядок в цій сфері можливо. Потрібен тільки час і кошти, які уряд навчився акумулювати з різних джерел», - похвалився Гройсман.

Ще глава уряду обіцяв дати на ремонт автошляхів рекордні гроші. 

«Ми цього року зможемо виділити приблизно 30 млрд грн. Фактично це буде втричі більше, ніж минулого року», - зауважив він.

Як відомо, в Україні 97% усіх автомобільних доріг мають високу зношеність та потребують капітального або поточного ремонтів. На відновлення доріг загального користування державного значення необхідно 600 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: