В адміністрації Лукашенка заявили, що Порошенко вибачився за інцидент з «Бєлавіа»

В адміністрації Лукашенка заявили, що Порошенко вибачився за інцидент з «Бєлавіа»

Прес-служба українського президента цю інформацію не підтверджує

В адміністрації президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що президент України Петро Порошенко приніс вибачення за інцидент з «Бєлавіа». Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Білорусі.

«Петро Порошенко приніс вибачення за інцидент з цивільним літаком авіакомпанії «Бєлавіа» і поінформував Президента Білорусі, що винні покарані. Глави держав домовилися, що відповідні служби найближчим часом проведуть консультації про співпрацю в області безпеки для запобігання подібних інцидентів надалі», - заявили у Лукашенка.

У той же час прес-служба українського президента повідомила про те, що президент України Петро Порошенко і президент Білорусі Олександр Лукашенко провели телефонну розмову, в ході якої обговорили співпрацю в рамках ООН та інших міжнародних організацій, а також вітали позитивні результати Міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Однак жодної інформації щодо вибачень Порошенка в повідомленні прес-служби глави України не міститься.

Нагадаємо, як повідомляв «Главком», літак білоруської авіакомпанії «Белавіа» повернули назад у Київ на вимогу Служби безпеки України. Цю інформацію підтвердили два відомства - «Украерорух» та Міністерство інфраструктури України.

В обох відомствах порадили звертатися за дальшими уточненнями до СБУ. Там ситуацію на цей час ще не прокоментували.

Пізніше блогер та активіст «антимайдану» Армен Мартиросян заявив, що літак «завернули» через нього. Але ця версія не підтвердилася.

Міністерство закордонних справ Білорусі же висловило протест у зв'язку з поверненням літака в аеропорт «Жуляни». Мінськ чекає на вибачення від Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: