В Австрії хакери вкрали гроші з рахунків і перевели їх в Україну

В Австрії хакери вкрали гроші з рахунків і перевели їх в Україну
Фото: noe.orf.at

Австрійська поліція опублікувала фото дівчини, зроблене камерою банкомату під час зняття готівки

В Австрії хакери зламали смартфони двох жінок та отримали доступ до банківських даних, які там зберігалися. Далі з кожного банківського рахунку було переведено в Україну по кілька тисяч євро.

Про це повідомляється на сайті «Австрійської телерадіокомпанії».

«Поліція розшукує невідомих злочинців, які зламали два мобільних телефони, щоб отримати дані банківських рахунків власників. В обох випадках зловмисники зняли гроші з рахунків і здійснили переказ в Україну», - йдеться в повідомленні.

Інциденти мали місце ще у травні, однак повідомили про них у поліції тільки зараз.

Спочатку зловмисники зламали смартфон 52-річної жінки з Швехата, отримавши доступ до онлайн-банкінгу. 16 травня з її рахунку за допомогою сервісу «смарт-гроші» (зняття готівки без картки тільки шляхом введення коду) в одному з банкоматів Відня двічі було знято гроші.

Австрійська поліція опублікувала фото дівчини, зроблене камерою банкомату під час зняття готівки.

У подальшому з банківського рахунку було здійснено два грошових перекази в Україну. За інформацією поліції, мешканка Швехата втратила чотиризначну суму в євро.

Австрійська поліція пов'язує цей інцидент з іншим, що стався також у травні: у 55-річної мешканки Відня також було зламано смартфон, отримано доступ до онлайн-банкінгу, і в результаті переведено гроші в Україну. У жінки також була вкрадена чотиризначна сума в євро.

Раніше повідомлялося, що у Великій Британії через вразливість у системі безпеки додатку для конференцій Консервативної партії у відкритому доступі виявилися особисті дані деяких посадовців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: