В Австрії судять підпільників-радикалів, які закликали Путіна «ввести війська»

В Австрії судять підпільників-радикалів, які закликали Путіна «ввести війська»
Прапор Австрії

Обвинувачені виступали за повалення влади та створення перехідного військового уряду

В Австрії розпочався судовий процес над членами підпільної радикальної організації «Staatenbund Osterreich» («Конфедерація Австрія»), в основі якої лежить заперечення легітимності існування австрійської держави та її законів. Про це повідомляє «Укрінформ».

Обвинувачені виступали за повалення влади та створення перехідного військового уряду, а самозвана «президентка» «Конфедерації Австрія» навіть зверталася до президента Росії з проханням ввести війська та передати їй владу,

«Президентка» написала своєму російському «колезі» й попросила, щоб він ввів війська до Австрії і потім передав їй владу», - заявила сторона обвинувачення під час процесу в кримінальному суді Граца (федеральна земля Штирія).

Прихильники «Staatenbund Osterreich» належать до так званих «Staatsverweigerer» («ті, які заперечують державу») – осіб, які не визнають законів держави, створюють паралельне суспільство, підпільно виготовляють свої посвідчення особи, водійські права та інші «документи» й «довідки». Згідно з даними австрійської прокуратури, всього в Австрії налічується близько 2700 прихильників «Конфедерації Австрія».

Очолила засновану у 2015 році організацію самозвана «президент» Моніка Унгер, колишній місцевий політик від ультраправої «Австрійської партії свободи»(FPO). Вона разом з іще 26 особами була затримана під час рейдів по всій країні у квітні минулого року. Наразі перед судом постали 14 членів організації ключаючи «президентку», яка разом з іще 5-ма особами перебувають під арештом. Вони обвинувачують у державній зраді, участі у ворожому до державі утворенні, а також в шахрайстві (члени організації платили різноманітні внески, які концентрувалися в руках «президента»).

За інформацією прокуратури, обвинувачені планували створити «перехідний уряд» за допомогою військових. З цією метою вони комунікували з військовими, спонукаючи їх долучитися до «спільної справи». Також планувалося заарештувати членів федерального та земельного урядів, інших представників влади: з цієї метою з серпня 2016 по квітень 2017 року було видано навіть «ордери на арешт» 216 осіб.

Зазначається, що саме після того, як військових не вдалося залучити, «президент» Моніка Унгер і зверталася з листом до Путіна ввести війська, де, зокрема, скаржилася, що «австрійські чиновники не сприймають її серйозно».

Надалі члени організації почали здійснювати кампанію залякування чиновників, розсилаючи їм, зокрема, листи з погрозами. У квітні 2917 року також планувалося захопити місцевий суд у Граці, щоб там вчинити «народне правосуддя», заявили в прокуратурі Австрії.

Австрійські прокурори також зазначають, що «Staatenbund Osterreich» схожа за своєю суттю до руху «рейхсбюргерів» (Reichsburgern) - ультраправого руху в Німеччині, прихильники якого не визнають легітимність існування Федеративної Республіки Німеччина та вважають себе громадянами «Другого німецького Рейху». Під час судового процесу вони вказали на те, що в Німеччині вже були смерті, пов’язані з членами цього руху, а тому потрібно з усієї серйозністю ставитися і до прихильників «Staatenbund Osterreich».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: