В «Блоці Порошенка» здивувались ідеям Гройсмана щодо підвищення «мінімалки»

В «Блоці Порошенка» здивувались ідеям Гройсмана щодо підвищення «мінімалки»
Оксана Продан

Продан нагадала, що в проекті бюджету закладені зовсім інші цифри

Заступник голови парламентської фракції БПП, член комітету з питань податкової та митної політики Оксана Продан не розуміє, як заява прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про підвищення рівня мінімальної зарплати до 3200 гривень вплине розгляд проекту бюджету на 2017 рік. Про це вона сказала «Главкому».

Коментуючи ініціативу Гройсмана, Продан відзначила, що уряд вже давно шукав шляхи збільшення бази для нарахування Єдиного соціального внеску та ПДФО (Податок на доходи фізичних осіб). «Урядовці заявляли про різні варіанти. Збільшення мінімалки, очевидно, прораховано так, щоб дохідна частина бюджету та Пенсійного фонду з реального сектору була більшою, ніж зобов'язання із цих платежів для бюджетників», - сказала нардеп.
«Але перше питання, яке виникло у мене після цієї заяви, – а як же проект бюджету, де були закладені інші цифри? І я не пам’ятаю такого плану поправок від депутатів, підтриманих бюджетним комітетом та схвалених Верховною Радою. Не знаю, чи потрібно буде змінювати процедури розгляду проекту бюджету, але проект тепер повинен буде значно відкоригований», - зазначила Продан.

Нагадаємо, у середу, 26 жовтня, Гройсман запропонував підвищити мінімальну зарплату з 1600 гривень, які вона складе на кінець цього року, до 3200 гривень на початку нового.

До того ж прем’єр зробив цю заяву у розпал бюджетного процесу, коли кошторис на наступний рік вже був прийнятий в першому читанні, хоча ще не підписаний спікером через невизначеність з підвищенням депутатських зарплат. Від рівня мінімальної зарплати залежить дуже багато показників, причому як видатків, так і доходів, тож «перелопачувати» проект бюджету з урахуванням нового рівня «мінімалки» доведеться серйозно.

Більше читайте в матеріалі «Главкома» «Золото Гройсмана. Де прем’єр «викопав» гроші на підвищення «мінімалки»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: