В БПП пояснили бізнесменам, чому владі зараз не до них – «дуже багато реформ»

В БПП пояснили бізнесменам, чому владі зараз не до них – «дуже багато реформ»
Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики народний депутат Ніна Южаніна (в центрі)

«Всі сфери життєдіяльності українців потребують реформування, і в цьому є велика проблема»

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики народний депутат Ніна Южаніна (Блок Порошенка), вибачилась перед представниками бізнесу за те, що влада не приділяє достатньо уваги їхнім проблемам. На думку Южаніної, це пов'язано з тим, що держава проводить одночасно дуже багато реформ. Про це вона заявила в ході бізнес-форуму Level Up Ukraine 2017.

«Всі сфери життєдіяльності українців потребують реформування, і в цьому є велика проблема, – вважає народний депутат. – Коли я наполягаю на тому, що економіка понад усе, поряд знаходяться колеги, які говорять – ні, нам треба реформувати і правоохоронні органи, створювати нові антикорупційні органи, повністю переглядати підходи в соціальній сфері. А країна давно має визначитись з точками зросту в економіці, про те, куди ми спрямовуємо всі свої зусилля, – і з цього треба починати. Дохідна частина – це основа основ, але переламати хід подій в уряді, парламенті і в суспільстві мені не вдається. Мене дивує той настрій, який планує і на вулиці, і в парламенті. На вулиці говорять виключно про соціальні допомоги, в парламенті говорять про речі, які нібито для людей, але які часто підіймають рейтинг депутатів. А про економіку і ті кроки, які, мабуть, ніхто не побачить роками, але зроблять свій позитив, ніхто не хоче говорити».

Южаніна вважає, що законопроекти, які були проголосовані парламентом у вівторок (бюджет-2018 в першому читанні та зміни до Податкового кодексу – Ред.), треба було обов’язково прийняти, але цього недостатньо. «Ми нічого не зробили і не прийняли такого, що би просувало наш бізнес вперед та надавало більші можливості», – резюмувала голова комітету. 

В бізнес-форумі Level Up Ukraine 2017, який проходив 15 листопада в Києві, взяли участь ключові гравці українського і міжнародного бізнесу, інвестори, регулятори і експерти. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: