В центральних і північних провінціях Афганістану відбулися важкі бої

В центральних і північних провінціях Афганістану відбулися важкі бої

Талібан розглядає можливість початку переговорів із США

Уряд Афганістану повідомляє про важкі бої, які відбулися в центральних і північних провінціях країни. Так в провінції Саманган на півночі в рамках боїв загинуло 11 поліцейських, а іще 30 було поранено. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Серед загиблих і заступник шефа поліції провінції. Іще 15 поліцейських таліби взяли в полон разом із значною кількістю військового майна. Так само Талібан здійснив атаку в провінції Дайкунді в центрі країни. Об’єктом атаки став блок-пост в районі Кіджран.

Внаслідок атаки загинуло 8 солдат афганської армії і 5 поліцейських. Талібан вже взяв відповідальність за обидві атаки. При цьому за словами речника даної організації по результатам боїв їх вдалося знищити 30 поліцейських в провінції Саманган і іще 19 осіб в провінції Дайкунді.

Все це відбувається на фоні майбутніх парламентських виборів, які Талібан пообіцяв зірвати. При цьому все більше ознак того, що Талібан готовий до перегорів із США – особливо після останньої зустрічі спецпосланника США Залмая Халілзада і представників Талібану в Катарі минулого тижня.

Останні атаки можуть бути спробою відповідного терористичного угруповання посилити свої позиції напередодні початку переговорів і вимагати від Вашингтону більших поступок. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: