В Ефіопії за останні півроку помилували 13,2 тисяч осіб

В Ефіопії за останні півроку помилували 13,2 тисяч осіб
Столиця Ефіопії Аддис-Абеба 

Новий уряд Ефіопії проводить політику поступової лібералізації режиму

Афілійовані із офіційною владою Ефіопії ЗМІ повідомили про те, що протягом останніх 6 місяців влада країни в рамках процесу амністії випустила на волю 13,2 тисячі осіб, які були засуджені за зраду або тероризм. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Після масових протестів в країні в 2015 році в пенітенціарних закладах перебували 30 тисяч ув’язнених, включно із студентами, опозиційними лідерами, блогерами і журналістами. Масовій амністії сприяла ліберальна політика нового очільника уряду Ефіопії Абії Ахмеда Алі, який зайняв посаду в квітні 2018 року. 

Окрім того парламент Ефіопії провів легалізацію трьох раніше заборонених політичних сил – Фронт звільнення Оромо, Фронт національного визволення Огадену і рух «Гінбот 7».

Також новий уряд ініціював суспільне обговорення питання щодо внесення поправок в антитерористичне законодавство, за яким в Ефіопії і проводили попередні масові арешти. Правозахисники неодноразово стверджували, що даний закон по суті криміналізував будь-яке право на незгоду із офіційною політикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: