В енергогалузі діє ціла низка корупційних схем, – Купрій

В енергогалузі діє ціла низка корупційних схем, – Купрій
Народний депутат Віталій Купрій

Нардеп розкритикував діяльність Міністерства енергетики та вугільної промисловості

Протести шахтарів, що розкинулись нині по всій країні – результат неефективної і корумпованої діяльності міністра Ігоря Насалика. Посадовець робить усе, щоб вбити українські шахти.

Про це заявив народний депутат Віталій Купрій у ефірі телеканалу 112.

«Нині існують цілеспрямовані корупційні схеми, які не дозволяють системно вирішити питання гірників. Наприклад, на шахті «Селідіввугілля» призначена людина, яка вже була судимою за розтрату майна і привласнення коштів. Там залишився вплив родини Януковича. Призначені паном Насаликом люди у змові з людьми Януковича розробляють державні родовища» – підкреслив Купрій.

На думку парламентаря, обурення гірників – закономірний наслідок занепаду галузі. Шахти потрібно переобладнувати, інвестувати заради, в тому числі, незалежності від імпортного вугілля, яке часто гіршої якості, ніж вітчизняне. Тим часом продукція закуповується за завищеними цінами, проводяться непрозорі тендери, щодня погіршуються умови праці простих шахтарів.

Також народний депутат висловив повну підтримку шахтарям. Каже, у четвер буде проголосований законопроект No8362 про підтримку вуглевидобувної галузі. Купрій переконаний, що це допоможе підтримати гірників і забезпечити виплату заборгованостей, хоча системних проблем не вирішить.

Нагадаємо, шахтарі анонсували початок акції протесту 5 липня під стінами Верховної Ради. Свою участь вже підтвердили працівники ДП «Селідіввугілля», ДП «Волиньвугілля», ДП «Лисичанськвугілля» та інших державних підприємств. Головна причина обурення гірників – велика заборгованість по зарплаті та бездіяльність профільного міністра Ігоря Насалика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: