В Google запевняють, що від блокування Yandex особливо не виграли

В Google запевняють, що від блокування Yandex особливо не виграли
Дмитро Шоломко
Фото: Станіслав Груздєв / Главком

Дмитро Шоломко: Все потихеньку зростає, як і зростало

Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко запевняє, що блокування доступу до пошукової системи Yandex якісно не позначилося на показниках його компанії. Про це він розказав в інтерв’ю «Главкому».

«Ми ніколи не спостерігали за Yandex, за тим, що вони роблять. Усі 10 років, що я працюю в Google, конкуренти нас цікавили мало. І ми спеціально не спостерігали, що стало з нашою клієнтською базою після відключення доступів до певних компаній. … За доступними мені даними, бачу: великого вибуху кількості людей, які ніколи не користувалися Google, а після блокування Yandex прийшли до нас, немає. Все потихеньку зростає, як і зростало. Та й мені здається, що коли люди хотіли щось знайти, то користувалися одразу кількома сайтами. А якщо й були такі, що користувалися лише Yandex, і якщо вони зараз змушені користуватися Google, то таких людей було досить небагато, і зараз їх вплив не дуже помітний на нашу статистику», - сказав він.

Шоломко вважає, що заборона доступу Yandex на український ринок не є ефективною, зокрема, серед таксистів.

«Був досить цікавий статус-кво, який особисто мене влаштовував, коли Yandex був гео-компанією, Google був компанією контекстної реклами. Я декілька разів спостерігав, що таксисти користувалися Yandex, не зважаючи на те, що він офіційно заборонений. Тому мені здається, цей статус-кво, насправді, зберігся. Я не бачу ефекту від цих заборон, зокрема, для таксистів», - відзначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: