В Іраку візит Трампа назвали «кричущим порушенням» суверенітету

В Іраку візит Трампа назвали «кричущим порушенням» суверенітету
Дональд та Меланія Трамп на авіабазі Аль-Асад поблизу Багдада

Депутати Іраку закликають скликати екстрене засідання парламенту через неочікуваний візит Трампа

Іракські політики і лідери шиїтських воєнізованих формувань визнали несподіваний візит президента США Дональда Трампа в країну порушенням суверенітету Іраку.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, Сабах аль-Сааді, лідер парламентського блоку Ісла, закликав до скликання екстреної сесії парламенту, щоб «обговорити це кричуще порушення суверенітету Іраку і зупинити ці агресивні дії Трампа, який повинен знати свої рамки: окупацію Іраку США закінчено».

Блок «Біна» на чолі з одним з лідерів шиїтського ополчення Іраку Хаді аль-Амері також засудив поїздку: «Візит Трампа є кричущим і явним порушенням дипломатичних норм і свідчить про його зневагу і ворожість до іракського уряду».

Однак, в адміністрації прем'єр-міністра Іраку Аделя Абделя Махді заявили, що влада США завчасно поінформувала керівництво Іраку про візит Трампа, але зустріч лідерів не відбулася через «розбіжності з приводу проведення зустрічі».

Як повідомлялося, у середу президент США Дональд Трамп здійснив неоголошений візит до Іраку, де провів зустріч з військовослужбовцями американського контингенту в цій країні.

Після раптового візиту в Ірак Трамп прилетів у Німеччину до військових.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: