В Єгипті можуть стратити українця через контрабанду кокаїну

В Єгипті можуть стратити українця через контрабанду кокаїну

В аеропорту Шарм-еш-Шейх у громадянина України виявили вісім пакетів з речовиною білого кольору

8 грудня цього року в Міжнародному аеропорту Шарм-еш-Шейх (Єгипет) співробітниками митного контролю було затримано громадянина України, що прилетів на територію АРЄ бортом авіакомпанії AZUR AIR UKRAINE. Про це стало відомо «Главкому» з власних джерел, близьких до слідства.

Під час огляду особистих речей зазначеного громадянина було виявлено вісім згорток різного об’єму, у яких знаходилася речовина білого кольору – кокаїн.

Про даний інцидент були проінформовані компетентні органи, а справа передана до прокуратури Шарм-еш-Шейху.

Громадянин України був допитаний у присутності професійного перекладача, після чого підозрюваному були пред’явлені обвинувачення у контрабанді наркотичної речовини кокаїн.

Під час допиту громадянин України заявив, що йому не було відомо, що в його сумці містяться якісь наркотичні речовин. За його словами, він безробітний і один з друзів запропонував заробити 3 тисячі доларів, перевізши сумку, в якій нібито були дорогоцінні камені.

Після закінчення попереднього слідства 10 грудня справа була передана в прокуратуру для продовження розслідування.

Підозрюваному інкримінують контрабанду наркотичних засобів до АРЄ, за що йому загрожує смертна кара або довічні виправні роботи (25 років у разі хорошої поведінки).

Також передбачається штраф від 100 до 500 тисяч єгипетських фунтів, а також обов’язкова сплата на користь митниці визначеної законом компенсації.

На даний момент справою займається спеціалізована прокуратура, в рамках розслідування якої повинні бути надані висновки поліції, прокуратури, а також здійснений хімічний аналіз виявлених наркотичних засобів, що може зайняти 7-12 місяців. Після чого відбудеться суд, та ймовірно апеляція, яку розглядатимуть від двох до п’яти років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: