В Єрусалимі почалася церемонія прощання з Пересом

В Єрусалимі почалася церемонія прощання з Пересом
Фото: REUTERS

Колишнього президента Ізраїлю поховають на горі ім. Теодора Герцля в місті Єрусалим

В Єрусалимі почалася церемонія прощання з лауреатом Нобелівської премії миру, президентом Держави Ізраїль (2007-2014 рр.) Шимоном Пересом.
В церемонії бере участь президент України Петро Порошенко.
У жалобній церемонії також візьмуть участь глави держав та урядів багатьох держав світу, велика кількість іноземних політиків та державних діячів. Усього очікуються участь понад 100 делегацій з різних країн світу.

Зокрема, у церемонії прощання з Пересом запланована участь президента США Барака Обами та державного секретаря США Джона Керрі, прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, прем’єр-міністра Австралії Малькольма Теренболя, прем’єр-міністра Італії Маттео Ренці, прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, президента ФРН Йоахіма Гаука, президента Франції Франсуа Олланда, президента Румунії Клауса Йоханіса, генерального секретаря ООН Пан Гі Муна та інших офіційний осіб.

Також підтвердила свою участь у жалобній церемоній делегація з Великої Британії на чолі з принцем Чарлзем із дружиною.

Колишнього президента Ізраїлю поховають на горі ім. Теодора Герцля в місті Єрусалим. На цій горі розташований головний національний меморіал Ізраїлю, який включає головний національний цвинтар країни, на якому ховають лідерів Ізраїлю і людей, які віддали за неї свої життя.

Нагадаємо, екс-президент Ізраїлю Шимон Перес помер у ніч на середу, 28 вересня, у віці 93 років після перенесеного 13 вересня цього року інсульту.

Перес був президентом Ізраїлю з 2007-го по 24 липня 2014 року. Він очолював уряд країни з 1995 року до червня 1996-го.

На посаді міністра закордонних справ Ізраїлю він у 1992 році провів секретні переговори з лідером Організації визволення Палестини Ясіром Арафатом. Переговори дозволили підписати угоди в Осло. Це досягнення було відзначено присудженням Арафату, Пересу і тодішньому прем’єр-міністру Ізраїлю Іцхаку Рабину Нобелівської премії миру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: