В Євросоюзі назвали дату вступу в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС

В Євросоюзі назвали дату вступу в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС
Асоціація України з ЄС

З 1 вересня угода вийде на стадію своєї реалізації

В Європейському союзі очікують, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС вступить у силу в повному обсязі 1 вересня 2017 року. Про це сказав глава представництва Євросоюзу в Україні Х’юг Мінгареллі журналістам у Києві.

«Процес ратифікації Угоди практично завершено. Його ратифікували всі 28 країн ЄС. З 1 вересня угода вийде на стадію своєї реалізації», - сказав він.

Мінгареллі вказав, що цей документ є дуже важливим, оскільки сприятиме політиці асоціації та інтеграції української економіки на європейський ринок.

Нагадаємо, у вівторок, 30 травня, Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Кремлю не вдалося поховати Угоду про асоціацію Україна – ЄС.

9 червня нідерландський король Віллем-Олександр підписав закон, ухвалений парламентом, яким ратифікується Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

На сьогоднішній день всі країни-члени Євросоюзу ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Водночас ще мають завершитися кілька формальностей. Зокрема, Нідерланди мають направити ратифікаційні документи до ЄС, після чого Рада ЄС має остаточно оголосити про завершення всіх формальностей у процесі ратифікації. Після цього документ набуде чинності в перший день другого місяця після завершення всіх процедур.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: