В НАБУ похвалилися своїми досягненнями у жовтні

В НАБУ похвалилися своїми досягненнями у жовтні

Станом на кінець жовтня скеровано до суду 97 кримінальних проваджень.

Детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють розслідування у 461 кримінальному провадженні. Про підозру у вчиненні корупційного злочину на 31 жовтня повідомлено 293 особам. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У Бюро нагадали, що в жовтні детективи НАБУ викрили корупційну схему під час закупівлі палива для потреб Міністерства оборони України, затримали трьох осіб, у тому числі  екс-заступника міністра МВС, за підозрою у розтраті 14 млн грн (так звана «справа рюкзаків»), а також запобігли спробі одного з фігурантів «бурштинової справи» вивезти за кордон докази, які є важливими для розслідування.

Впродовж жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підписали обвинувальні акти стосовно вісьмох фігурантів розслідувань, п’ять справ скеровано для розгляду до суду. Загалом, станом на кінець жовтня скеровано до суду 97 кримінальних проваджень.

Як повідомлялося, директор НАБУ Артем Ситник вважає, що все, що зараз відбуваються навколо Бюро, - тиск влади на антикорупціонерів.

«Треба бути зовсім наївним, щоб не розуміти, що ті справи, які ми сьогодні розслідуємо, влада так просто не залишить і не пробачить. Починаючи від Мартиненка, Насірова, «рюкзаків» та заступника міністра МВС та інших», - сказав Ситник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: