В Одеській і Кіровоградській областях зафіксовано випадки африканської чуми свиней

В Одеській і Кіровоградській областях зафіксовано випадки африканської чуми свиней
Фото atmagro.ru

При дослідженні відібраних в Одеській і Кіровоградській областях проб біоматеріалу встановлено діагноз на африканську чуму свиней.

Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області 13 серпняу домогосподарстві громадянки, яка проживає в с. Байбузівка Савранського району, та в господарстві ДПДГ «Жеребківське» Ананьївського району Одеської області було зареєстровано загибель свиней, повідомляє «Урядовий портал».

Відповідно до повідомлення, при дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 15 серпня встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС).

Крім того, 15 серпня та 16 серпня АЧС підтверджено в особистих підсобних господарствах громадян, які проживають в с. Дереївка Онуфріївського району та с. Хмельове Маловисківського району Кіровоградської області.

З метою координації дій із локалізації та ліквідації спалахів АЧС на місцях проведені засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. В осередках захворювань вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: