В окупованому Криму дорогу на Ай-Петрі закрили ще й шлагбаумами

В окупованому Криму дорогу на Ай-Петрі закрили ще й шлагбаумами

Заборону проїзду на гору впроваджено до 1 квітня

Тепер трасу трохи вище села Соколине і водоспаду Учан-Су, крім тимчасових постів ДАІ, блокують ще й стаціонарні металеві конструкції, повідомляють «Новости Крыма».

Одночасно влада окупованого Криму поновила свій наказ про порядок проїзду на плато: відтепер підніматися туди заборонено навіть джипам. Заборону впроваджено до 1 квітня. Потім усі конструкції приберуть і дорогу відкриють, кажуть у Мінтрансі окупованого Криму.

Нагадаємо, що дорогу на головний зимовий курорт півострова з Ялти і Бахчисарая було перекрито владою окупантів з 1 грудня 2016-го по 1 квітня 2017 року. Офіційна причина – небезпека сходження лавин. Однак мінтранс, «Кримавтодор», ДАІ та МНС цілий місяць давали на цей рахунок суперечливі коментарі.

Так, Мінтранс стверджував, що повнопривідним машинам із засобами проти ковзання підніматися на плато можна, але правоохоронці все одно їх не пускали. Згодом мер окупованої Ялти Андрій Ростенко і глава так званого уряду Кримської республіки Сергій Аксьонов визнали, що в кінці лютого влада готує на плато знесення торгових будівель кримських татар.

Зазначимо, що 23 грудня «на профілактику» закрилася й канатна дорога Місхор – Ай-Петрі.

Як повідомили водії, шлагбауми встановлено на обох постах ДПС по дорозі на Ай-Петрі – і з боку Ялти, і з боку Соколиного. У мінтрансі Криму цю інформацію підтвердили. Згідно з новим наказом міністерства, пропускають на постах тепер тільки осіб, прописаних у селищі Мисливське, «швидку», МНС, поліцію і військових.

У міністерстві транспорту додали, що планувалося встановити на шлагбауми кодові замки, доступ до яких був би тільки у жителів селищ на плато. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: