В парламенті пояснили, як хочуть розслідувати діяльність Гонтаревої

В парламенті пояснили, як хочуть розслідувати діяльність Гонтаревої
Голова Нацбанку Валерія Гонтарева

Матвієнко вважає, що спочатку профільний комітет має виконати свою місію і надати відповідь

У парламенті хочуть у справі щодо діяльності голови Нацбанку Валерії Гонтаревої пройти процедуру своїх депутатських інститутів, а потім уже подавати матеріали до Національного антикорупційного бюро. Про це в інтерв’ю «Главкому»повідомив заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Анатолій Матвієнко, коментуючи передачу до парламентського Комітету з боротьби з корупцією матеріалів щодо Гонтаревої.

«Ініціаторами цих матеріалів був не я, а люди, які займаються фінансами у Верховній Раді, – зокрема пан Довбенко, який є заступником керівника профільного комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності. Всі ці матеріали опубліковані, не є таємницею, і в поданих матеріалах є навіть посилання на публікації. На відміну від Лещенка, я не дію так, як він би діяв, – одразу передавати все в НАБУ. Я вважаю, що ми маємо пройти процедуру своїх депутатських інститутів, тому й вирішили звернутись до комітету Єгора Соболєва. Я особисто підійшов до нього і сказав, що є ініціатива групи депутатів до цього комітету такий матеріал направити. І підписалися під цим, здається, представники всіх фракцій», - розповів Матвієнко.
Він відмовився коментувати, чи права Гонтарева чи ні. «Чи причетна вона до тієї інвестиційної компанії (ICU. – Ред.), я не знаю. Профільний комітет має виконати свою місію і надати відповідь. Якщо відповідь нас задовольнить – ну, і слава богу, якщо ні – будемо звертатися далі. І до самої Гонтаревої, яка має право на захист, я ж не можу сказати, що все написане є правдою», - сказав Матвієнко.
Він пояснив, що «звертатися далі» - це до НАБУ, а може, паралельно й до прокуратури. «З цього приводу я поки що ні з ким не спілкувався, окрім Соболєва», - зазначив нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: