У Росії завели кримінальну справу на Кисельова за заклики до тероризму

У Росії завели кримінальну справу на Кисельова за заклики до тероризму

Кисельов вважає, що це через те, що він висловився на підтримку Савченко, коли вона ще була в полоні.

На журналіста Євгена Кисельова в Росії завели кримінальну справу за заклики до тероризму. Відповідна заява Кисельова про це з'явилася на сайті «Ехо Москви».

Як заявив сам Кисельов, справу порушено за ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму).

Кисельов вважає, що це через те, що він висловився на підтримку Савченко, коли вона ще була в полоні.

«Висловився на підтримку Надії Савченко, коли вона ще в полоні була. У відповідь на запитання одного українського ЗМІ, чи все робить влада України для її звільнення, сказав, що могли б і жорсткіше діяти — так само, як російські власті поводилися в усій цій історії. Ось і прилетіла «зворотка», - написав він.

За словами Кисельова, вдома у його тещі, де він зареєстрований, провели обшук. Його дружину викликали на допит.

«Провели акцію залякування. Хочуть дістати мене через рідних. Почати чинити на них психологічний тиск, «кошмарити», створювати всілякі проблеми. Он, дружину вже лякають примусовим приводом на допит, хоча на допиті вона вже була і скористалася статтею 51 Конституції, яка представляє громадянину право не свідчити проти себе і своїх близьких родичів – статтею, яка, дякувати Богові, поки ще діє», - пише Кисельов.

«Я вважаю, що Путін «озброєний і дуже небезпечний». Уся його політика, зовнішня і внутрішня, підпорядкована єдиній меті — утримати владу за будь-яку ціну, веде Росію до катастрофи. Їй треба запобігти», - підсумував журналіст.

Зазначимо, Євген Кисельов із 2008 р. живе в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: