Замість релігійної етики школярам потрібне сексуальне виховання – правозахисниця

Замість релігійної етики школярам потрібне сексуальне виховання – правозахисниця
Фото зі сторінки Ніни Потарської у Facebook

Директор Центру соціальних і трудових досліджень Ніна Потарська прокоментувала рішення польського Сейму щодо заборони абортів

Для зменшення кількості абортів у школах треба запроваджувати не основи релігійної етики, а сексуальне виховання. Так директор Центру соціальних і трудових досліджень Ніна Потарська в інтерв’ю «Главкому» прокоментувала рішення польського Сейму щодо повної заборони абортів.

На думку правозахисниці, для вирішення проблеми абортів держава має не вводити заборони, що обмежують права жінок, а проводити просвітницьку роботу серед громадян щодо відповідального ставлення до статевого життя та користування засобами контрацепції.

«Коли я працювала у школі, вела 10-11 класи, діти активно питали у мене як у молодої вчительки, що їх цікавило. Тобто, щоб запобігти абортам серед молодих людей, потрібно проводити освітню роботу», – зазначила вона.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома» з правозахисницею Ніною Потарською

Як раніше повідомлялось, Польщею прокотилася хвиля протестів у зв’язку з рішенням Сейму щодо повної заборони абортів і введенням кримінальної відповідальності за його проведення, виключаючи тільки випадки, за яких «смерть ненародженої дитини є наслідком лікувальних дій, необхідних для запобігання безпосередньої загрози для життя матері».

Під час розгляду законопроекту під будівлею Сейму зібралися тисячі учасників акції протесту. Вони були одягнені в чорне і несли плакати з написами «Моє тіло – моє діло», «Права жінок – права людини», «Мій вибір, а не вердикт», в руках у деяких протестувальників були дротові вішаки (раніше жінки використовували їх, щоб самостійно позбутися небажаної вагітності).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: