В США лише половина винищувачів F-35 готова до польотів

В США лише половина винищувачів F-35 готова до польотів
Винищувач F-35

В 2018-2019 роках буде модернізовано до 100 літаків ранніх серій

Віце-адмірал Мат Вінтер, який в Міністерстві оборони опікується програмою багатоцільового винищувача п’ятого покоління F-35 Lightning II, заявив про те, що лише 51% наявних в США винищувачів даного типу готові до польотів. Про це повідомляє видання Military.com.

Всього на сьогодні збройні сили США мають 280 літаків цього типу різних модифікацій. При цьому найменша кількість літаків в повній бойовій готовності в серіях, яку куплялися раніше. Так в серії 2-4 лише 40-50% літаків готові до польотів, в той час як закуплені в серіях 9 чи 10 літаки F-35 готові до польотів на 70-75%. Літаки ранніх серій мали значну кількість технічних і програмних недоліків.

Також причиною такого стану справ із готовністю до польотів винищувачів F-35 Lightning II є система ALIS, котра проводить автономну діагностику літака на предмет наявних технічних проблем. Дуже часто ця система показує проблеми, коли їх немає. Лише версія системи ALIS 3.0 має усунути всі недоліки. Окрім того Мат Вінтер заявив про те, що в 2018-2019 роках до 100 літаків ранніх серій пройдуть модернізацію, яка покращить бойові характеристики і можливості для утримання. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: